Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa povrćem i surimi štapićima

Lazanja sa povrćem i surimi štapićima

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Lazanja sa povrćem i surimi štapićima
Fotografije: Stanislava Valkova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Sjajna lazanja sa surimi štapićima se pojavila kao fatamorgana..."

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • zamrznuto povrće - miks
  • surimi štapići - 200 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • Bešamel sos
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • voda - 250 ml
  • brašno
  • parmezan - 50 g, narendan - + 20 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Različito povrće, mladi luk, kao i surimi štapići se iseku ako je neophodno i izdinstaju u malo masnoće.

Ostavljaju se sa strabe, a za to vreme se sprema bešamel sos.

U zagrejanom maslacu zapržite brašno dok ne postane zlatasto. Dodajte vodu i pavlaku i kuvajte 10 minuta.

Dodajte parmezan i promešajte.

U posudu za pečenje namazanu maslacem se poređa sloj kora, dodaje se malo nadeva od povrća i surimi štapića i preliva se sa malo bešamel sosa.

Nakon toga ponovo se ređa sloj kora, nadev i maže se sosom.

I tako dok se ne potroši nadev za nestandardnu lazanju.

Skroz odozgo preko poslednje kore se preliva bešamel i posipa se narendanim parmezanom.

Lazanja sa povrćem i surimi štapićima se peče na temperaturi od 220-250 stepeni 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: