Način pripreme
Prvo napravite krem za ovu svežu i zdravu tortu.
Izrendajte na sitno rende koru 1 limete.
Nakon toga iscedite sok limete i pomorandže.
Umutite 2 jaja i dodajte ih u ceđeni sok od citrusa i kore limete.
Dobro izmešajte i stavite na ringlu na srednju temperaturu neprestano mešajući dok se krem ne zgusti. Oduzeće otprilike 5 minuta.
U vrući krem dodajte i maslac i izmešajte dok se u potpunosti ne apsorbuje.
Pokrijte krem folijom da se ne bi stvorila kora i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Za to vreme napravite osnovu vaše voćne torte.
Stavite sve sastojke za koru u blender.
Sameljite ih u kratkim pulsacijama.
Ako su urme previše suve, stavite ih u vruću vodu na 10 minuta.
Nakon toga ocedite vodu, posušite papirnim ubrusom i onda ih sameljite zajedno sa drugim sastojcima za koru.
Prebacite smesu za koru u mali kalup sa stranicama koje se skidaju od 18/20 cm.
Ravnomerno ih rasporedite i pritisnite kako bi se fomirala kora.
U ohlađeni krem za tortu dodajte kiselu pavlaku i nekoliko kašika meda prema vašem ukusu.
Na kraju dodajte čia semenke i izmešajte.
Sipajte korem na koru i nakon toga stavite tortu u frižider na jednu noć.
Sledećeg dana dekorišite tortu svežim voćem u zavisnosti od godišnjeg doba.
Ovo je zdrava voćna torta.