Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Koh sa kokosom i limunom

Koh sa kokosom i limunom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Koh sa kokosom i limunom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
13
"Zalogaj koha sa kokosom i limunom izaziva momentalni osmeh"

Potrebni sastojci

  • za sirup od limuna
  • voda - 150 ml
  • sok od limuna - 50 ml, sveže ceđen
  • šećer - 125 g
  • za testo
  • maslac - 120 g
  • šećer - 130 g
  • brašno - 150 g
  • griz - 150 g
  • sveže mleko
  • ekstrakt vanile - 1 supena kašika
  • limun - 1 komad, kora, izrendana
  • kokosovo brašno - 80 g + za dekorisanje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo vodu u kaserolu, sok od limuna i šećer. Ostavljamo da provri. Čim provri, ostavljamo na ringli na otprilike 7 minuta. Skidamo sa vatre.

Pripremanje kore:

U posudu sipamo maslac, iseckan na kockice i istopio ga u mikrotalasnoj. Ostavljamo da se ohladi. Dodajemo šećer i mutimo žicom za mućenje.

Sipamo brašno i ponovo mešamo dok ne postane homogeno. Dodajemo i griz, mešamo dok ne postane homogeno. Sipamo malo po malo mleka koje je na sobnoj temperaturi i mešamo nakon svakog dodavanja.

Sipamo i vanilu, mešamo i dodajemo koru limuna. Ponovo mešamo, sledi kokosovo brašno. Prosejemo i prašak za pecivo.

Sipamo smesu u nauljenu tepsiju (22 cm). Pečemo u zagrejanoj rerni na 180⁰С 30 minuta. Kada je gotovo, vadimo ga i ostavljamo da se ohladi na 10 minuta u kalupu.

Izbockamo koh po celoj površini, kako bi sirup mogao da prodre svuda. Pažljivo zalivamo sirupom.

Ostavljamo preliveni kolač da se hladi na sobnoj temperaturi, nakon čega ga vadimo iz tepsije. Sečemo ga na male kvadrate i kokosovim brašnom ukrašavamo aromatični koh.

Imamo odličan koh sa kokosom i limunom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Da li mozete da mi kazete koliko mleka ide u testo?pozdrav
23.01.2024 00:36