Način pripreme
Napravite kašicu od vode, belog brašna, kvasca i šećera. Ostavite da naraste 5-10 minuta.
Pomešajte u posudi integralno brašno od spelte sa istucanim lanenim semenkama i solju. U ovaj integralni hleb lično ne dodajem nikakvu so, ali vi stavite prema vašoj proceni.
Napravite udubljenje u sredini i sipajte naraslu kašicu i laneno ulje.
Zamesite glatko, ali ne mnogo tvrdo testo. Treba da bude dobro hidrirano da hleb ne bi bio tvrd.
Dodajte još tečnosti ili brašna da biste dobili željenu mekoću i elastičnost testa.
Oblikujte zdravi hlepčić i ostavite u posudi za pečenje postavljenoj papirom za pečenje da naraste sat vremena ili dok ne utrostruči svoju zapreminu (ili je bar udvostruči).
Pecite na 170 stepeni oko 30 minuta i nakon toga pojačajte temperaturu da biste dobili lepu preplanulost.
Servirajte integralni hleb od spelte sa lanenim uljem i semenkama nakon što se ohladio.
Prijatno!