Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kakao kolač sa pulpom od orašastih plodova i sa suvim grožđem

Kakao kolač sa pulpom od orašastih plodova i sa suvim grožđem

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Kakao kolač sa pulpom od orašastih plodova i sa suvim grožđem
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ako je vreme da se zasladite, predlažemo vam da to uradite sa ovim čokoladnim kolačem"

Potrebni sastojci

  • pulpa - 100 g, od badema i lešnika
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje (100 ml)
  • prašak za pecivo - 1 komad /10 g/
  • med - 2 supene kašike
  • šećer - 1/2 šolje
  • kakao - 1 supena kašika
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • suvo grožđe - 30 g
  • ovsene pahuljice - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pulpu od orašastih plodova, mlevene orašaste plodove, ostalo prilikom pravljenja čokoladnog mleka od orašastih plodova sam iskoristila za jedan neverovatan ukusan čokoladni kolač.

Evo šta je potrebno i kako se pravi:

Svi sastojci osim suvog grožđa i ovsenih pahuljca, bez obzira na njihov redosled, se dobro pomešaju. Ja sam to uradila viljuškom.

Sipaje se u tepsiju, oblilno premazanu maslacem. Odozgo se stavlja suvo grožđe i posipa se ovsenim pahuljicama kako bi se dobio blago hrskav element.

Peče se na 180 °C dok ne bude gotovo. Brzo bude gotovo. Za otprilike 20 minuta.

Gotov čokoladni kolač poslužujem sa svežim voćem. Ili ipak sa zamrznutim, za još veću svežinu!

Čokoladni kolač sa pulom od orašastih plodova, suvim grožđem i ovsenim pahuljicama je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: