Način pripreme
Za početak odvojiti kore i podelite ih tako da se koriste tri kore za jedan rolat, a potom razlistati kore tako da svaki list bude odvojen.
Jabuke oljuštiti pa izrendati na krupno rende i posuti sa šećerom.
Posebno pomešati kiselu vodu i med pa sa tom vodom premazivati kore. Premazuju se prve dve kore, treća ne. Na nju u kraj staviti izrenadne jabuke i posuti preko cimet. Voditi računa da se količina jabuka rasporedi jednako za sve rolate.
Pravi se rolat i odmah stavlja u pripremlje pleh, obložen papirom za pečenje. Tako uraditi i sa preostalim korama, pa dobijemo ukupno 7 rolata, možda manje ili više u zavisnosti od pakovanja kora.
Pripremljenu pitu premazati sa mešavinom vode i meda, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko pola sata, to jest dok ne porumeni. Dobro da se ispeče kako bi bila hrskava.
Kada se izvadi iz rerne, prekriti krpom. Kada se prohladi, iseći na parčad i služiti.
Prijatno uz hrskavu pita sa jabukama i cimetom!