Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Hrskava i aromatična pita sa jabukama i kruškama

Hrskava i aromatična pita sa jabukama i kruškama

ažurirano:
JuliyaJuliya
Guru
5721962k
Hrskava i aromatična pita sa jabukama i kruškama
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Daćemo vam bonus ideju - stavite 1-2 kašike smrznutog šumskog voća u nadev ove hrskave i ukusne pite od jabuka i krušaka."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 230 g
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 100 g
  • žumanca - 1 komad
  • voda - oko 50 ml
  • za nadev
  • jabuke - 500 g (3 komada)
  • kruške - 500 g (3 komada)
  • brašno - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike + za posipanje
  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - prstohvat
  • sok od limuna - 2 kašike
  • rakija - 2 kašike
  • belanca - 1 komad (za premazivanje)
  • pšenični griz - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U većoj posudi pomešajte brašno sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte hladni maslac i trljajte dok ne dobijete mrvice.

Dodajte žumance i hladnu vodu dok se testo za slatku pitu ne sakupi u loptu.

2/3 testa razvući u okruglu koru i staviti u posudu za pečenje.

Ostatak testa umotajte u foliju i sve čuvajte u frižideru.

Kruške i jabuke očistimo, oljuštimo, isečemo na kockice, poprskamo sokom od limuna i rakijom.

U voće dodajte brašno, šećer, cimet i muškatni oraščić i promešajte.

Podlogu testa premažemo belancem i posipamo grizom.

Sipamo voće, na vrh stavimo rešetku od odvojenog testa, premažemo pitu od jabuka belancetom i posipamo šećerom.

Hrskavu i aromatičnu pitu sa jabukama i kruškama stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni oko 60 minuta.

Takođe pogledajte kako da napravite sočnije pite od krušaka i kako da pletete rešetku za pitu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: