Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Gnječeni mladi krompir u rerni

Gnječeni mladi krompir u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Gnječeni mladi krompir u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Mladi krompir je idealan garnirung svakom jelu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, mladi
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • beli luk - 2 glavice
  • još
  • maslac - 100 g
  • beli luk - 4 čena
  • mirođija - 1/2 vezice, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro mladi krompir i stavite ga u posudu za pečenje.

Dodajte so, biber i nekoliko kašika ulja ili maslinovog ulja i promešajte.

Rasporedite cele čenove belog luka između krompira, ne ljušteći ga i sipajte 100 ml vode.

Stavite krompir da se peče u zagrejanoj rerni oko 1 sat dok ne bude gotov.

Isecite na sitno nekoliko čenova belog luka i polovinu vezice sveže mirođije.

Čim krompir omekša izgnječite ga presom i stavite po parče maslaca preko svakog krompira.

Pospite isečenom mirođijom i belim lukom i vratite u rernu na još 10 minuta.

Gnječeni mladi krompir u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: