Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni na 5 minuta. Kalup za pečenje namažite masnoćom i nabrašnite.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i sodu za hleb tako što ih nekoliko puta provučete kroz cediljku.
Dodajte jaja u posudu za mešanje. Mutite jaja električnim mikserom dok se ne dobije bledožuta boja.
Dodajte eritritol, stevuju i ekstrakt vanile u smesu. Dodajte suve sastojke sa istopljenim maslacem i mlekom. Dobro pomešajte.
Rasporedite testo za kolač ravnomerno u 2 posude, dodajte kakao u prahu u jedan (ali ne u drugi) i dobro izmešajte.
Sipajte testo uzastopno u kalup za pečenje, napravite nekoliko okreta nožem za maslac i pecite 40 do 45 minuta ili dok čačkalica za zube ne izađe čista.
Ohladite na rešetci 10 minuta. Isecite ukusni kolač na kriške i servirajte.
Po želji nakon hlađenja kolača možete odvojiti čokoladnu glazuru.
Napomene: Zamenite ertitritol/steviju sa ¾ šolje smeđeg šećera, ako želite da ga napravite na standardan način. Možete da koristite ¾ šolje integralnog brašna i 1 šolju običnog brašna da biste napravili zdraviju verziju kolača.
Kolač sa eritritolom je gotov.