Način pripreme
Jaja i šećer se mute mikserom dok ne pobele, dodaje se ulje, sledi crvena boja rastvorena u svežem mleku. Sveže brašno sa praškom za pecivo i solju se dodaju u porcijamo u smesu, meša se špatulom.
Smesu sam rasporedila u dve tepsije prečnika 22 cm. Peče se na 170°C bez ventilatora 20-25 minuta.
Kada se ohlade, seku se na po još dve kako bi se dobile 4 kore.
Krem za sastavljanje
Slatka pavlaka sa šećerom u prahu se muti mikserom dok se dobije gust krem. Dodaje se rikota i muti se još minutu-dve dok se smesa ne homogenizuje.
Krem za dekoraciju sa strane torte - lale i listovi.
Slatka pavlaka sa šećerom u prahu se muti dok se ne dobije čvrst krem, nakon čega se dodaje kisela pavlaka. Muti se kratko dok se ne homogenizuje. Boji se različitim bojama gel boje.
Krem od maslaca za božure
Maslac se muti na maksimalnoj snazi 3 minute, kondenzovano mleko se postepno dodaje u maslac. Mućenje traje dok se ne dobije gust i vazdušast krem.
U prstenu se sastavlja praznična torta na podlogu. Naizmenično se slažu kora, krem, tako što se sve ponavlja do četvrte kore.
Ostalim kremom torta za rođendan se premazuje ravnomerno sa svih strana.
Odgovarajućim dodatkom za lale se špricaju po spoljašnjem delu torte.
Dodatkom za korpicu se pravi spoljna polovina dela torte sa pavlakom.
Od krema sa maslacem i dodatka za božure se oblikuje cvet po vašoj želji.
Čokolada se topi i sipa se u pisaljku ili špric za jednokratnu upotrebu, pomoću kojih se stavlja natpis na tortu za jubilej.