Način pripreme
Mute se jaja sa šećerom mikserom. Dodaje se sveže mleko, ulje, kakao, prosejano brašno od rogača za čokoladni ukus, vanila i belo brašno sa praškom za pecivo. Meša se smesa za kolač i peče se u kalupu sa pokretnim prstenom od 26 cm.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koja se zabode ne bude suva, 30-40 minuta. Izvadi se, ohladi i seče se na 3 kore. Sirup sam napravila od 150 ml vode i šećera po ukusu. Prai se prvi krem Šantili.
Muti se u 200 ml hladnog svežeg mleka, pakovanje kukuruznog brašna, žumanca, a ostalo mleko u posudi se zagreva sa šećerom. Na niskom stepenu kod mene na 4 se sipa kukuruzna smesa i meša se u gladak krem.
Skida se i dodaje se maslac da se istopi od toplote, prebacuje se u posudu i pokriva se folijom. Muti se tečna pavlaka kod mene Hopla i pomeša se sa ohlađenim kremom. Meša se i gotovo.
Drugi krem dr Oetkera za prazničnu tortu se kuva, samo se meša mikserom dok se ne zgusti. Dodaje se kisela pavlaka, šećer u prahu i krem sir.
Stavlja se prva kora, preliva se četkom, odozgo se sipa deo krema Šantili, posipa se komadićima crne čokolade i drugom korom, sirupom, kremom, čokoladom i završava se trećom korom, sirupom i kremom.
Torta sa pavlakom se ostavlja u frižideru na 1 noć. Skida se prsten, dekoriše se špricem u ružicama, stavljaju se kriške jagoda i kivija, posipa se kokosom po kraju.
Meša se želatin sa hladnom vodom, ostavlja se da se stegne, posle na 15 sekundi u mikrotalasnoj rerni se topi. Voće se premazuje četkom da se sačuva sveže.
Praznična torta za Cveti se ohladi na 1 noć i spremni ste da počastite svoje prijatelje uz šoljicu kafe!
SREĆNI PRAZNICI, BUDITE ZDRAVI!