Način pripreme
Izmrvite kvasac u mlaku vodu sa kašikom šećera i ostavite na nadođe. Sipajte u udubljenje u brašnu, dodajte ostale sastojke i zamesite srednje meko testo. Namažite odozgo uljem i ostavite da nadođe 1 sat u najlon kesi, u kojoj ima dovoljno mesta da nadođe i da se udvostruči.
Podelite na 10 lopti. Na papiru za pečenje poređajte 8 po ivicama. Deveta je za sredinu pogače. Od desete napravite fitilj, isecite na 8 delova i od svakog oblikujte fitilj, koji malo uvijete i ostavljate preko lopti u plehu.
Sada već stavite loptu u sredinu i ostavite testo na toplom da odstoji dok ne nadođe. Izvadite, namažite odvojenim žumancem, umućenim sa kašikom ulja u kašikom svežeg mleka.
Pospite semenkama i pecite u ugrejanoj rern i na 170 stepeni oko 20-30 minuta.
Izvadite i u centar zalepite broj 60 ili koji vam je potreban, oblikovan od tankog fitilja, uvijenog jedan sa drugim.
Pecite još 10-15 minuta, izvadite i namažite maslacem.
Ukusan i lep poklon za prijatelja!