Način pripreme
U činiji mutite mikserom jaja sa šećerom i vanilin šećerom 10 minuta.Postepeno dodajte ulje. Zatim sveže mleko i na kraju brašno zajedno sa praškom za pecivo.
Mešajte drvenom kašičicom. Dobijenu smesu isipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u rerni na 160 stepeni oko 50 minuta.
Za krem:
U šerpu stavite šećer i kiselu pavlaku, pa kad počnu da se kuvaju dodajte žumanca i sveže mleko. Mešajte dok se krem ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte esenciju vanile i želatin, koji ste prethodno potopljen 4 kašike vode.
Kada se korica ohladi, možete ga iseći kako želite. Na plato stavite prvu koricu, premažite kremom, pa pokrijte drugom koricom i na kraju dobro premažite tortu. Stavite je u frižider dok se ne stegne.
Za to vreme otopite čokoladu i maslac. Kada se torta ohladi, ukrasite je otopljenom čokoladom. Dekoracija je po vašoj želji.