Način pripreme
Za ovaj ceo krompir iz rerne sa tunjevinom u šerpu sa vodom stavite da se kuvaju krompir i šargarepa.
U posudi sa malo vode rastvoriti bujon od pečuraka.
U posudu stavite tunjevinu, paradajz pastu, malo bujona, alevu papriku i biber i promešajte.
Isecite i dodajte luk u tiganj i poklopite ga, nakon što počne da krčka i pravi mehure, skinite poklopac i propržite ga dok malo ne omekša, pa dodajte šećer i vino. Kada alkohol ispari, dodajte preostali bujon i ribu. Kuvajte na srednjoj vatri, po potrebi dolivajući vruću vodu, trebalo bi da bude blago tečna smesa.
Kuvani krompir izvadite (nemojte da ga prekuvate), dobro rasporedite u pleh i dodajte malo vode, stavite na 180 stepeni u rerni na oko 50 minuta, povremeno okrećite, nakon što ostane samo ulje.
Izgnječite šargarepu u pastu i dodajte je u sos.
Kada drvenom kašikom možete izgnječiti luk, onda je sos gotov. Dodajte pire krompir u prahu dok sos ne postane pasta.
Pečeni krompir izvadite, isecite ga kao hleb za hot dog i u prorez stavite smesu od tunjevine.
Punjeni krompir jedite dok je topao.