Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa tunjevinom i mocarelom

Pica sa tunjevinom i mocarelom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3841422k139
Pica sa tunjevinom i mocarelom
Fotografije: Juliya
1 / 3
19/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Picu sa tunjevinom i mocarelom možete servirati sa domaćim sosom od belog luka."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje ekstra virgin - 1 supena kašika
  • brašno - 1, 5 šolja
  • šećer - 1/2 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • za nadev
  • tunjevina - 150 g, file u sopstvenom sosu
  • sos od paradajza - 3 - 5 supenih kašika
  • zelene paprike - 1 komad
  • crne masline - 8 komada
  • mocarela - 12 g, rendana
  • čedar - 50 g, rendan
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • bosiljak - 1/2 kašičice, suv
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite brašno, vodu, maslinovo ulje, šećer, so i suvi kvasac i napravite meko testo, ostavite ga na toplom da nadođe jedan sat (možete koristiti mini pekaru).

Za to vreme pripremite nadev.

Isecite crveni luk na tanak polumesec, a paprike i masline na komade.

Ocedite tunjevinu.

Gotovo testo za picu vucite prstima dok ne dobijete ravan i okrugao oblik, namažite površinu sosom od paradajza.

Ravnomerno rasporedite luk, paprike, čedar i bosiljak.

Pecite picu u prethodno ugrejanoj rerni na 230 stepeni oko 10 minuta.

Nakon toga izvadite, rasporedite tunejvinu, mocarelu, masline i origano i pecite još 5-10 minuta.

Pica sa ribom, pripremljena na ovakav način će biti sočna i sa hrskavom koricom.

Picu sa tunjevinom i mocarelom možete servirati sa domaćim sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: