Način pripreme
Zamesite brašno, vodu, maslinovo ulje, šećer, so i suvi kvasac i napravite meko testo, ostavite ga na toplom da nadođe jedan sat (možete koristiti mini pekaru).
Za to vreme pripremite nadev.
Isecite crveni luk na tanak polumesec, a paprike i masline na komade.
Ocedite tunjevinu.
Gotovo testo za picu vucite prstima dok ne dobijete ravan i okrugao oblik, namažite površinu sosom od paradajza.
Ravnomerno rasporedite luk, paprike, čedar i bosiljak.
Pecite picu u prethodno ugrejanoj rerni na 230 stepeni oko 10 minuta.
Nakon toga izvadite, rasporedite tunejvinu, mocarelu, masline i origano i pecite još 5-10 minuta.
Pica sa ribom, pripremljena na ovakav način će biti sočna i sa hrskavom koricom.
Picu sa tunjevinom i mocarelom možete servirati sa domaćim sosom od belog luka.