Način pripreme
Zeleni paradajz, šargarepu i papriku ili babure se očiste i iseku na komade u velikom plehu. Dodajte cele zelene masline bez koštica, očišćene čenove belog luka.
Dodajte začine, so, šećer, biber u zrnu i sitno seckanu mirođiju i peršun. Dobro pomešajte povrće sa začinima. Ostavite da odstoji 24 sata uz povremeno mešanje.
U šerpi pomešajte sirće, ulje i prethodno rastvoreni aspirin u čaši vode. Stavite na tihu vatru i zagrevajte dok se aspirin ne istopi uz stalno mešanje, ne dozvoljavajući smesi da proključa.
Gotova marinada se sipa u posudu sa proizvodima i ostavi da odstoji oko 1-2 sata.
Zatim sipajte u tegle i zatvorite poklopcima na zavrtanj. Nema potrebe da kuvate grčku turšiju. Može se konzumirati za nedelju dana.
Grčka turšija sa maslinama ni po čemu ne odstupa od bilo koje druge turšije.