Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Grčka alevropita sa maslinama

Grčka alevropita sa maslinama

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Grčka alevropita sa maslinama
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Grčka alevropita sa maslinama je jednostavna za pripremu i veoma je ukusna. Možete je poslužiti uz omiljenu grčku salatu."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 160 ml
  • so - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kravlji sir - 100 g
  • kravlji maslac - 20 g
  • masline - 7 komada
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined U posudu stavite jaje, mleko i prstohvat soli i izmešajte žičanom metlicom.

Sipajte brašno i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.

U pleh prečnika oko 24 cm sipajte maslinovo ulje i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 4-5 minuta.

Za to vreme izgnječimo sir, isečemo masline i maslac na komade.

Izvadimo pleh i sipamo testo za grčki hleb, pospemo sirom, stavimo maslac i masline i pospemo origanom.

Alevropitu pečemo na 200 stepeni oko 20 minuta na najnižem nivou, zatim još 15 minuta na srednjem ili gornjem nivou, zavisi od vaše rerne.

Grčka alevropita sa maslinama je jednostavna za pripremu i veoma je ukusna ideja koju možete poslužiti uz grčku salatu i omiljeno grčko jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: