Način pripreme
Ova pogača za zdravlje je moj prbi pokušaj za mešenje u posudi Taperuer i zadovoljna sam rezultatom!
Kako bi se kvalitetno koristila, pored nje bitno je da raspolažete i kuhinjskom vagom. Da bi se dobilo kvalitetno testo, tačne gramaže su obavezne!
U posudu stavite sve sastojke (brašno, kvasac, so, šećer, voda i maslinovo ulje), tako što od maslinovog ulja odvajate malo za podmazivanje tepsije. Stavite plastični poklopac, oslobodite vazduh i počnite na kratko da bacate posudu - treba da osetite da se od sadržaja u posudi dobila lopta testa.
Kako bi brže nadošlo, stavite činiju u posudu sa toplom vodom. Ako ne žurite, možete to i da ne uradite.
Kada se poklopac sam otvori, testo je nadošlo. Kašikom sakupite testo od spoljanjeg zida posude, ka unutra ka centru. Stavite poklopac, ispustite vazduh i ostavite na 10 minuta. Ovog puta nema potreba da čekate da se poklopac sam otvori.
Sa odvojenim maslinovim uljem podmažite dno tepsije sa nelepljivim premazom i stavite testo. Ostavite na 10 minuta na toplom da se malo otpusti i nauljenim prstima ga ravnomerno rasporedite.
Pogaču odozgo dekorišite maslinama i povrćem ili po vašem ukusu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 225 stepeni dok ne porumeni.
Napomena: Lično ja pogaču posipam sveže mlevenom himalajskom solju i jednom supenom kašikom maslinovog ulja pre nego što je stavim da se peče, ali nije obavezno.
Bon apeti!
Probajte i vi Pogaču za zdravlje u posudi za mešenje!