Način pripreme
Operite jabuke i uklonite im drške. Tamo gde je bila drška, stavite drveni štapić ili štapić za ražnjiće.
U šerpu sipajte šećer i glukozu i zagrejte smesu. Na početku nemojte da mešate, dok smesa ne bude karamelizovana. U isto vreme zagrejte pavlaku u drugoj posudi, ali nemojte da dozvolite da prokuva.
Sklonite karamel sa vatre i u tankom mlazu u njega dodajte vrelu pavlaku, uz mešanje.
Vratite šerpu na vatru i promešajte sa maslacem na slaboj vatri. Dodajte malo boje, mešajte dok ne dobijete homogenu smeu i sklonite sa vatre.
Svaku jabuku na štapiću potopite u smesu od karamele odmah, poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da smesa očvrsne oko 20-30 minuta. Po želji, pre nego što se karamel potpuno stegne, uvaljajte jabuke u izmrvljene orašaste plodove.