Način pripreme
Zec se kuva otprilike 2 sata. Vadi se kako bi se ohladio i očistio od kostiju. Iskida se na mrvice.
Pečurke se operu i sitno se iseckaju. U mom slučaju one su sitnije i cele su.
Luk se očisti i sitno se isecka. Krompir se oguli i pere. Seče se na kockice.
Spanać se pere i seče se na trakice.
U šerpu se stavlja ulje da se zagreje. Dodaju se pečurke da se proprže. Na kraju se dodaje i mladi luk da se proprži sasvim malo. Dodaje se brašno da se proprži. Izmeša se.
Postepeno se dodaje sok od paradajza, tako što se neprestano meša. Dodaje se malo šećera da ubije kiselost paradajza.
Postepeno se dodaje bujon od kuvanja zeca. Meša se.
Dodaje se krompir i zečije meso.
Janija se ostavlja na ringli dok se krompir ne skuva tako što se meša s vremena na vreme da ne zagori. Ako je potrebno, dodaje se i malo vode.
Janija od zečetine se začinjava solju i crnim biberom. Malo pre nego što se skine sa ringle, dodaje se spanać kako bi sačuvao svoju svežinu.
Janija sa zečetinom, pečurkama i spanaćem je spremna da bude servirana.