Način pripreme
Mleveno meso sa vrganjima kupujem gotovo, umesi se i začinjava se nabrojanim začinima, dodaje se sitno iseckani luk i peršun, po želji mogu i 2-3 čena belog luka da se dodaju.
Oblikuju se ukusne ćufte od otprilike 35-40 g koje se peku na 180°C 15 minuta u fryer-u.
Iseckani luk se proprži sa uljem 4-5 minuta, dodaje se paradajz pire (koristim turski, veoma gust).
Dosipa se topla voda otprilike 1.800 ml, začinjava se i ostavlja se na srednjoj vatri otprilike 20 minuta da vri.
Od brašna i hladne vode se pravi retka kašica koja se temperira ključalim sosom i uz mešanje se dodaje u ćufte sa paradajz sosom.
Dodaju se ćuftice. Ostavlja se na još 5 minuta da baci ključ, nakon čega se ćuftice sa paradajz sosom u air fryer-u posipaju peršunom.