Način pripreme
Stavite želatin da se hidrira u hladnoj vodi na 3-4 minute ili prema uputstvima proizvođača.
Za to vreme karamelizujte šećer sa malo pavlake dok ne dobijete svetli mlečni krem.
Sipajte ga u dva aluminijumska kalupa za krem karamel ili panakotu. Važno je da karamel bude mekan i tečniji, a ne da se stvrdnjava, zbog toga i u njega stavljamo pavlaku.
Zagrejte sveže mleko sa pavlakom i karamel bombonama neprestano mešajući, dok se bombone ne istope. Temperatura vatre ne sme da pređe 90 °C.
Kada dobijete jednu homogenu mlečno-karamel smesu, sklonite sa vatre i dodajte želatin (dobro oceđen). Izmešajte.
Rasporedite smesu u dve čaše na karamel i nakon što se kremići ohlade, stavite ih u frižider da se stegnu (barem 3-4 sata).
Da biste servirali, pređite oštrim nožem po krajevima panakote i okrenite na tanjiriće. Ukrasite po vašem ukusu.
Jednostavan i ukusan desert za dvoje - panakota od karamel bombona za dvoje!