Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota od karamel bombona za dvoje

Panakota od karamel bombona za dvoje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88517k
Panakota od karamel bombona za dvoje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Panakota od karamel bombona za dvoje - pravi se za tili čas"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 100 ml, 35% (+ 1 - 2 supene kašike za karamel)
  • sveže mleko - 100 ml
  • karamel bombone - 50 g (vrsta tvrdih za žvakanje, poželjno marke Werther`s Original - sa maslacem i šećerom)
  • želatin - 2 lista, otprilike 4.5 - 5 g
  • šećer - 3 supene kašike, za karamel
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite želatin da se hidrira u hladnoj vodi na 3-4 minute ili prema uputstvima proizvođača.

Za to vreme karamelizujte šećer sa malo pavlake dok ne dobijete svetli mlečni krem.

Sipajte ga u dva aluminijumska kalupa za krem karamel ili panakotu. Važno je da karamel bude mekan i tečniji, a ne da se stvrdnjava, zbog toga i u njega stavljamo pavlaku.

Zagrejte sveže mleko sa pavlakom i karamel bombonama neprestano mešajući, dok se bombone ne istope. Temperatura vatre ne sme da pređe 90 °C.

Kada dobijete jednu homogenu mlečno-karamel smesu, sklonite sa vatre i dodajte želatin (dobro oceđen). Izmešajte.

Rasporedite smesu u dve čaše na karamel i nakon što se kremići ohlade, stavite ih u frižider da se stegnu (barem 3-4 sata).

Da biste servirali, pređite oštrim nožem po krajevima panakote i okrenite na tanjiriće. Ukrasite po vašem ukusu.

Jednostavan i ukusan desert za dvoje - panakota od karamel bombona za dvoje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: