Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Mekani sufle od plavog sira za dvoje

Mekani sufle od plavog sira za dvoje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Mekani sufle od plavog sira za dvoje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
29/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
2
"Svaka romantična večera zaslužuje mekani sufle od plavog sira - i svaka polovina takođe"

Potrebni sastojci

  • plavi sir - 55 g
  • jaja - 1 komad
  • sok od limuna - 1 mlaz, sveže ceđen
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 65 ml
  • brašno - 20 g
  • maslac - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojte belance od žumanca jajeta.

Stavite belance u suvu posudu sa mlazom limuna i prstohvatom soli i umutite u gusti sneg.

2. Promešajte brašno kod mleka tako da nema grudvica. U njih izdrobite plavi sir i stavite na vodenu paru na 3 minute na 90 stepeni i neprestano mešajte.

3. Sklonite posudu sa vodene pare i mešajte još 2 minutice kako bi spala temperatura.

Za to vreme uključite rernu da se zagreva prvobitno na 160 stepeni.

4. U smesu sa sirom stavite i žumance jajeta. Mutite dok se ne dobije savršeno glatka smesa i sipajte u belanca u snegu. Mešajte do homogenosti jednakim pokretima i pažljivo, kako ne bi spao obim.

5. Cve metalne ili keramičke posude podmažite maslacem i pospite brašnom.

U njih rasporedite smesu za sufle sa sirom i čašice stavite u tepsiju sa vodom, koja da ih pokriva skoro do pola.

6. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 12-15 minuta tako što nakon druge minute pojačate do 200 stepeni.

Suflei će porumeneti, popucaće i nabubreće.

7. Kada budu gotovi, ostavite ih na minutu u ugašenoj rerni, a posle odškrinite vratašca i sačekajte malo pre nego što ih izvadite.

8. Servirajte tople direktno u čašicama ili okrenute na poslužavnik, tako što za cilj treba da provučete nož po rubićima kalupa.

Ukrasite po vašem ukusu i jedite tople mekane praznične suflee od plavog sira.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: