Način pripreme
Velika posuda se namaže uljem, dodaju se luk i beli luk i bez poklapanja posuda se stavlja u pećnicu na minuta na 600 vati.
Mleveno meso se izgnječi viljuškom i dodaje se. Dobijena smesa se drži 2 minuta na 600 vati.
Povrće se pomeša sa vinom i solju po ukusu i ostavlja se da odstoji.
Mleko se zagreva 2 minuta na 600 vati, u njega se dodaje skrob i muti se žičom, nakon čega se posuda pokriva poklopcem i zagreva se minut na 600 vati.
Nakon toga se ponovo meša i ostavlja se izvesno vreme da odstoji. Još jednom se meša i začinjava solju, biberom i muskatnim oraščićem.
U dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni.
Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene.
Kalupi se pokrivaju papirom i stavljaju u rernu na 8 minuta na 600 vati.
Lazanje se posipa narendanim jabukama, po želji kačkavalj, pokriv se i ponovo se stavlja u mikrotalasnu pećnicu na još 2 minuta.