Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja u mikrotalasnoj

Lazanja u mikrotalasnoj

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Lazanja u mikrotalasnoj1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ljubitelji lazanje neće čekati svoje omiljeno jelo - jer bude veoma brzo gotovo u mikrotalasnoj"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 12 komada
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen (istucan)
  • mleveno meso - 100 g (teleće)
  • konzerva sa povrćem - 250 g
  • crveno vino - 3 - 4 kašike
  • so
  • Za sos
  • sveže mleko - 250 ml
  • skrob - 2 - 3 kašike
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • jabuke - 2 kašike (narendane)
* merne jedinice

Način pripreme

Velika posuda se namaže uljem, dodaju se luk i beli luk i bez poklapanja posuda se stavlja u pećnicu na minuta na 600 vati.

Mleveno meso se izgnječi viljuškom i dodaje se. Dobijena smesa se drži 2 minuta na 600 vati.

Povrće se pomeša sa vinom i solju po ukusu i ostavlja se da odstoji.

Mleko se zagreva 2 minuta na 600 vati, u njega se dodaje skrob i muti se žičom, nakon čega se posuda pokriva poklopcem i zagreva se minut na 600 vati.

Nakon toga se ponovo meša i ostavlja se izvesno vreme da odstoji. Još jednom se meša i začinjava solju, biberom i muskatnim oraščićem.

U dva keramička kalupa za lazanju se stavljaju redom nadev od mesa, sos i kore, dok se ne napuni.

Završava se mesnim nadevom i sosom, pri čemu se pazi da kore za lazanju budu dobro pokrivene.

Kalupi se pokrivaju papirom i stavljaju u rernu na 8 minuta na 600 vati.

Lazanje se posipa narendanim jabukama, po želji kačkavalj, pokriv se i ponovo se stavlja u mikrotalasnu pećnicu na još 2 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: