Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Hamburgeri u mikrotalasnoj

Hamburgeri u mikrotalasnoj

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Hamburgeri u mikrotalasnoj1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
8
"Kada ne želite da uključujete roštilj i mikrotalasna može da pomogne da spremite sočne hamburgere, da znate"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g (teleće)
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • voda - 1/2 kašike
  • hlepčići - 8 komada (okrugli)
  • zelena salata - 8 listova
  • paradajz - 8 kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se pomeša sa sitno isečenim lukom i začinjava se solju i biberom.

Oformi se 8 pljosnatih ćuftica, koje se poprskaju vodom i 4 od njih se poređaju u posudu za pečenje čije je dno pokriveno papirom za pečenje.

Odozgo se prekrivaju drugim listom papira i drže se u mikrotalasnoh rerni 3 minuta na 600 vati.

Izvade se, okreću se, a oni delovi koji su bilji na unutra okreću se spolja, i drže se još 3 minuta na 600 vati. Stoje u isključenoj mikrotalasnoj rerni još dva minuta.

Na isti način se spremaju i preostale 4 ćuftice.

Hlepčići se seku, po želji mogu da se prepeku i u njih se stavlja po jedan list zelene salate, jedna ćuftica i jedna kriška paradajza.

Beleška: Vreme za spremanje hamburgera zavisi od ličnih preferencija, zato proverite stepen ispečenosti koristeći čačkalicu.

Ako imate kombinovanu mikrotalasnu rernu, možete da stavite na roštilj i osam ćuftica, pri čemu ste prethodno posudu pokrili masnim papirom (da bi se lakše čistilo).

Pri prethodno zagrejanom grilu neophodno vam je po 2-3 minuta za svaku stranu.

Po želji možete da koristite senf ili gotov pikantni sos kao začin uz hamburgere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

1
50
40
30
20
11
Oceni: