Način pripreme
Ragu sos: Izrendanu šargarepu, sitno iseckan luk i beli luk, usitnjen kroz presu staviti u zagrejano maslinovo ulje i upržiti dok ne postanu zlatkasti. Dodati mleveno meso, dobro upržiti, dodati paradajz i začine, nakon čega se ostavi na slaboj vatri da vri.
Bešamel sos: Upržiti brašno na malo ulja. Dodati mleko i pavlaku, uz neprekidno mešanje dok se sos ne zgusne. Dodati so i biber.
U kipuću vodu, u koju smo dodali so i ulje, spuštaju se kore, jedna po jedna, da se ne zalepe. Kuvaju se po uputstvu na pakovanju. Kada omekšaju ohlade se hladnom vodom.
Tepsija se namaže uljem, stavlja se malo bešamela i počinje ređanje lazanja. Kore, bešamel, ragu sos, narendan kačkavalj; ponovo kore, bešamel, ragu, kačkavalj - i tako oko 4 reda. Završiti bešamelom i kačkavaljem.
Na kačkavalj možete staviti paradajz isečen na kolutove.
Peče se oko 40 minuta u rerni na 200 stepeni. Ako počne da zagoreva, pokriva se folijom i otkriva malo pre nego što je gotova.