Lazanja

Милица ДжорджевичМилица ДжорджевичPočetnik
07/02/2017
"Vreme je za ... LAZANJUUUUUUU!"
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 542
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ragu sos: Izrendanu šargarepu, sitno iseckan luk i beli luk, usitnjen kroz presu staviti u zagrejano maslinovo ulje i upržiti dok ne postanu zlatkasti. Dodati mleveno meso, dobro upržiti, dodati paradajz i začine, nakon čega se ostavi na slaboj vatri da vri.

Bešamel sos: Upržiti brašno na malo ulja. Dodati mleko i pavlaku, uz neprekidno mešanje dok se sos ne zgusne. Dodati so i biber.

U kipuću vodu, u koju smo dodali so i ulje, spuštaju se kore, jedna po jedna, da se ne zalepe. Kuvaju se po uputstvu na pakovanju. Kada omekšaju ohlade se hladnom vodom.

Tepsija se namaže uljem, stavlja se malo bešamela i počinje ređanje lazanja. Kore, bešamel, ragu sos, narendan kačkavalj; ponovo kore, bešamel, ragu, kačkavalj - i tako oko 4 reda. Završiti bešamelom i kačkavaljem.

Na kačkavalj možete staviti paradajz isečen na kolutove.

Peče se oko 40 minuta u rerni na 200 stepeni. Ako počne da zagoreva, pokriva se folijom i otkriva malo pre nego što je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar