Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Krhke pileće šnicle sa garnirungom u air fryer-u

Krhke pileće šnicle sa garnirungom u air fryer-u

Krhke pileće šnicle sa garnirungom u air fryer-u
Fotografije: Kristian Aleksandrov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Zdrava večera za tanak struk - sa ovim pilećim šniclama u air fryer-u i ukusnim garnirungom, stomak će biti pun i nećete osećati glad"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • maslac - 2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • crni biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • ruzmarin - 2 prstohvata, mleveni
  • kari - 2 prstohvata
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • peršun - 1 prstohvat, sušen
  • celer - 1 prstohvat, sušen
  • đumbir - 1 prstohvat, sušen
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • za garnirung
  • grašak - 1 konzerva
  • krompir - 1/2 pakovanja, zamrznut, blanširan
  • maslac - 1/2 kašičice
  • ulje - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo pileće filete kroz sredinu pazeći da ih ne presečemo na kraju kako bismo oblikovali pileće šnicle.

Pomešamo sve začine i so i ovim miksom posipamo piletinu.

Stavimo komad papira za pečenje u korpicu uređaja i premazujemo malim maslacem.

Stavljamo unutra pileće filete - jedan na drugi, tako što između njih stavljamo po komadić maslaca. Gornju šniclu takođe mažemo maslacem.

Kuvamo na temperaturi predviđenoj za piletinu otprilike 25 minuta, tako što 1-2 puta smenjujemo mesta šnicli kako bi se dobro ispekle.

Pripremamo krompir takođe u air fryer-u, pri čemu dodajemo ulje.

Grašak sipamo na papir u korpicu uređaja, dodajemo maslac i so i zagrejemo na nižoj temperaturi na 1-2 minute.

Serviramo krhke pileće šnicle sa garnirungom u air fryer-u u dva tanjira sa garnirungom od graška i krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: