Način pripreme
Isecite mladi luk i nanu na komade srednje veličine.
Sipajte ulje u duboki pleh i pomešajte sa lukom, malo posolite.
U drugi široki pleh stavite plećku, malo posolite, namažite sa malo ulja i lepo natrljajte alevom paprikom, pospite biberom. Kad je lepo namažete sa svih strana, oštrim nožem napravite proreze i u svaki stavite komadiće slanine.
Gotovu plećku stavite preko mladog luka, sipajte vodu - da prelije luk ili do polovine pleha.
Prekrijte pleh folijom, ako imate jagnjeću maramicu, možete njom pokriti - tako će biti najukusnije, zato ga što mast, koja se topi preko mesa, čini sočnim i ukusnom.
Pecite u umereno ugrejanoj rerni oko sat i po vremena, nakon čega skinete foliju i dodate oprani pirinač, vratite u rernu. Ako ima više bujona, ne stavljajte foliju, pecite dok se pirinač ne skuva.