Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska plećka sa topljenim sirom i pečurkama

Svinjska plećka sa topljenim sirom i pečurkama

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Početnik
21236
Svinjska plećka sa topljenim sirom i pečurkama
Fotografije: Shteriu Djarov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Omiljena kombinacija mnogih sa naših prostora - sočno svinjsko meso sa aromom dimljenog sira."

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • pečurke - 500 g
  • topljeni sir - 300 g
  • sir - 300 g, obični
  • luk - 2 glavice
  • začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam solju i sa malo ulja začinila isečeno meso na komade, veličine po želji.

Malo odstoji i poređa se svinjetina u đuvečaru. Na dnu - luk i malo ulja, pa meso, pečurke, topljeni sir, običan sir i opet istim redosledom

Svinjsku plećku sa topljenim sirom i sirom pečemo u rerni na 200 stepeni oko dva sata.

Pogledajte još ideja šta da skuvate sa svinjskom plećkom i saznajte koji su začini pogodni za svinjsko meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: