Neskvik Čokoladna torta

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Neskvik Čokoladna torta
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Naša nova omiljena čoko bomba Ova torta će postati hit na žurci za vaš rođendan"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 300 g
  • organski kakao - 2 supene kašike
  • mlečna čokolada - 100 g
  • kondenzovano mleko - 1 kutija, zaslađeno
  • neksvik - 350 g, u kuglicama
  • Za ukras
  • crna čokolada - 50 g
  • pavlaka - 3 supene kašike, tečna pavlaka
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo krem sir i u njega dodajemo organski kakao, mutimo mikserom.

U staklenu posudicu izlomimo čokoladu i stavljamo u dva puta po 30 sekundi u mikrotalasnu rernu da se čokolada potpuno istopi.

Nakon toga je dodajemo u posudu sa ostalim sastojcima. Na kraju dodajemo i kondenzovano mleko.

Nekoliko puta sipamo kuglice Neskvika.

Lepo mešamo i stavljamo u kalup sa padajućim dnom i zagladimo.

U malu staklenu posudicu stavljamo crnu čokoladu izlomljenu na komade i slatku pavlaku.

Stavljamo u mikrotalasnu rernu na 30 sekundi. Nakon toga mešamo i ukrašavamo čoko tortu, sipajući smesu u kalup u spiralu.

Po želji odozgo posipamo kokosovim brašnom.

Stavljamo Neskvik čokoladnu tortu u frižider da odstoji barem na 3 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: