Način pripreme
Bilo bi dobro da se jaja i sveže mleko izvade iz frižider 15 minuta pre nego što se bude radilo sa njima. Trešnje se očiste od koštica. U posudu se razbiju jaja, dodaje se šećer i muti se u vazdušasti krem.
Dodaje se sveže mleko i ulje. Zatim se brašno preseje i dodaje se u smesu. Ponovo se muti. Dodaje se prašak za pecivo i meša se drvenom špatulom.
Smesa se sipa u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Prečnik je 26 cm. Na smesu se ređaju trešnje. Kolač sa trešnjama se stavlja da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotov, tako što se peče sa obe strane sa ventilatorom.
Kada je već gotov, gotov kolač se vadi na rešetku i ostavlja se da se ohladi. Nakon toga se prebacuje na poslužavnik i posipa se šećerom u prahu.
Neka vam je slatko sa mojim kolačem od trešanja!