Način pripreme
Rerna - 170 stepeni
Pravougaoni kalup 28/18 cm ili kalup za tortu po izboru sa ivicama koje se skidaju, obložen papirom za pečenje. Kalup za tortu prečnika 26-28 cm
Očistite voće od koštica. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite jaja i šećer na gust krem. Dodajte ulje uz neprestano mešanje na niskoj brzini miksera, a na kraju i kiselo mleko.
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i kakao. Procedite u smesu od jaja. Mutite na niksoj brzini miksera samo dok se sastojci ne pomešaju. Ostavite sa strane.
U posudi, na niskoj brzini miksera umutite krem sir, kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanilu.
U kalup za tortu sipajte kakao testo, poravnajte.
Smesu sa krem sirom stavite u špric sa malim okruglim nastavkom i odozgo pravite spirale od kakao testa jednu do druge.
Trešnje pospite sa jednom supenom kašikom prezla i stavite u smesu sa krem sirom. Nemojte pritiskati, neka ostanu tako odozgo.
Pecite na 170 stepeni oko 50-60 minuta.
Kad bude gotov, pečen, izvadite ga iz kalupa i ostavite na oko 15 minuta, a nakon toga skinite obruč, ako je u kalupu za tortu. Okrenite na rešetku, skinite papir i ponovo okrenite na rešetku dok se potpuno ne ohladi. Pre serviranja pospite spoljašnje strane šećerom u prahu.
Ovaj kolač je predstavljen od strane Sije Ribagine, ali sam malo izmenila recept, jagode sam zamenila trešnjama, što uopšte nije promenilo kvalitet ukusa, naprotiv, dobila sam izuzetno ukusan i sočan kolač.
Sija, hvala na pokazanom receptu!