Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Pecivo sa salamom od gotovog testa

Pecivo sa salamom od gotovog testa

Pecivo sa salamom od gotovog testa
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
29/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Nema mešenja, nema čekanja - uzmete jedno gotovo testo i pecivo sa salamom je gotovo za tren oka"

Potrebni sastojci

  • gotovo testo - 500 g
  • salama - po izboru
  • Za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Razvijte testo u pravougaonik. Isecite ga na trake.

Uzmite dva parčeta salame i preklopite ih u jednom kraju, da peciva mogu da bude duga.

Uvijte u rolat, ostavljajući malo mesta pri uvijanju i da nakon toga ima malo zapremine.

Uvijte trake oko salame, preklapajući jedan kraj testa pri uvijanju (kao rol-viršle).

Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje na odstojanju. Ostavite ih da narastu pola sata.

Namažite žumancem, svežim mlekom i uljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude gotovo.

Pecivo sa salamom od gotovog testa je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: