Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni bataci sa krompirom i belim lukom

Pečeni bataci sa krompirom i belim lukom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pečeni bataci sa krompirom i belim lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Aromatični bataci sa još aromatičnijim prilogom, koji samo čekau da budu pojedeni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • za krompir
  • krompir - 600 g
  • so
  • biber
  • maslac - 100 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • beli luk - 3 čena
  • vino - 150 ml, belo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite maslinovo ulje, alevu papriku, biber i so, promešajte i ovom smesom namažite pileće batake. Stavite ih u pleh sa pola šolje vode i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 20 minuta.

Očistite krompir, ako koristite mladi krompir - ostavite oljušten, ako koristite stari - oljuštite ga. Stavite ga u vrelu vodu i kuvajte 10 minuta. Ocedite krompir i očisite čenove belog luka.

Izvadite pleh sa mesom, oko bataka stavite krompir, preko krompira na nekoliko mesta stavite maslac, začinite solju, biberom i miriođijom i stavite čenove belog luka.

Prleijte vinom i stavite u rernu na još 25 minuta dok meso i krompir ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: