Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeni bataci sa belim lukom pod folijom

Pečeni bataci sa belim lukom pod folijom

Pečeni bataci sa belim lukom pod folijom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
10/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
2
"Obavezno marinirajte pileće batake, da biste i vi postigli ovaj vrhunski ukus"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 6 čenova
  • slanina - 1 traka
  • pileći bataci - 2 komada
  • maslac - grumen
  • pečurke - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • pivo - 1 šoljica.
  • so
  • biber
  • marinada
  • terijaki - salsa
  • majonez - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i marinirajte pileće batake u smesi namirnica za marinadu. Ostavite ih da odstoje u marinadi nekoliko sati.

Stavite batake u pleh. Luk sitno naseckajte, kao i slaninu i pečurke. Začinite sa malo bibera i posolite.

Sipajte pivo i dodajte maslac, naseckan na komade.

Pokrijte pleh za pečenje aluminijumskom folijom i pecite batake oko 15 minuta na 250 stepeni. Nakon toga smanjite rernu na 170 i pecite još minuta.

Skinite foliju i pecite još malo za boju.

Poslužite pečene batake belimj lukom pod folijom uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: