Način pripreme
Zagrejte rernu na 200ºC.
Maslacem namažite osam remekina ili aluminijumskih čaša, nakon čega ih pospite kakaom, istresite višak brašna.
U posudi pomešajte maslac i čokoladu i istopite na vodenoj pari. Sklonite čokoladnu smesu sa ringle i ostavite da se ohladi na 5-10 minuta.
Umutite jaja sa šećerom, nakon čega dodajte vanilu i brašno. Posle u tankom mlazu dodajte čokoladnu smesu, neprestano mešajući.
Rasporedite čokoladnu smesu u prethodno pripremljene kalupe. Kod mene je bilo potrebno 8 remekina.
Stavite lava kolačiće na sredinji nivo u prethodno zagrejanu rernu i pecite 8-9 minuta.
Vreme pečenja može da varira sa različitim rernama. Kada izvadite kolačiće, ostavite ih sa strane na 2-3 minute.
Oštrim nožem prođite po rubu kalupčića, nakon toga okrenite čokoladni sufle u tanjire za serviranje.
Možete da poslužite sa kremom Anglez, sa kuglom sladoleda od vanile ili prosto da ih pospete šećerom u prahu i da garnirate voćem.
Počastite svoje goste Čokoladnim moeljom!