Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Sufle»Čokoladni moeljo

Čokoladni moeljo

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Čokoladni moeljo
Fotografije: Kulinarna mreja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Tražite savršen desert za prefinjenu večeru? Na pravom ste mestu - ovaj čokoladni sufle je klasa!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g, iseckan na kockice + za kalupe
  • crna čokolada - 200 g, sitno
  • brašno - 85 g
  • šećer - 125 g, sitan, kristal
  • jaja - 5 komada
  • kakao - organski, za kulupe ili brašno
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica ili 1 kesica vanile
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200ºC.

Maslacem namažite osam remekina ili aluminijumskih čaša, nakon čega ih pospite kakaom, istresite višak brašna.

U posudi pomešajte maslac i čokoladu i istopite na vodenoj pari. Sklonite čokoladnu smesu sa ringle i ostavite da se ohladi na 5-10 minuta.

Umutite jaja sa šećerom, nakon čega dodajte vanilu i brašno. Posle u tankom mlazu dodajte čokoladnu smesu, neprestano mešajući.

Rasporedite čokoladnu smesu u prethodno pripremljene kalupe. Kod mene je bilo potrebno 8 remekina.

Stavite lava kolačiće na sredinji nivo u prethodno zagrejanu rernu i pecite 8-9 minuta.

Vreme pečenja može da varira sa različitim rernama. Kada izvadite kolačiće, ostavite ih sa strane na 2-3 minute.

Oštrim nožem prođite po rubu kalupčića, nakon toga okrenite čokoladni sufle u tanjire za serviranje.

Možete da poslužite sa kremom Anglez, sa kuglom sladoleda od vanile ili prosto da ih pospete šećerom u prahu i da garnirate voćem.

Počastite svoje goste Čokoladnim moeljom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: