Način pripreme
Jaja i kiselo mleko se izvade 15 minuta pre nego što se bude radilo sa njima.
U posudu se razbiju jaja, dodaje se šećer i muti se u vazdušast krem. Nakon toga se dodaju kiselo mleko i jaja. Nakon toga se ponovo muti. Slede šećer i brašno.
Kajsije se očiste od koštica i seku se na sitne kockice. Orasi se iseckaju na ne mnogo krupne komade nožem.
Smesa za kolač se sipa u kalup za tortu prečnika 26 cm, obložen papirom za pečenje.
Po smesi se raspoređuju kajsije i orasi. Kolač se stavlja da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov. Kod mene je oduzelo otprilike 50 minuta.
Kada je kolač sa kajsijama gotov, vadi se iz rerne i ostavlja se da se malo ohladi.
Nakon toga po rubovima kalupa sa prolazi nožem, skida se prsten i voćni kolač se posipa šećerom u prahu.
Vazdušasti kolač sa kajsijama i orasima je gotov.