Način pripreme
Pripremite klaup za kolač, u posudi miksera umutite jaja sa šećerom i vanilom. Mutite oko 5 minuta dok ne pobele.
Dodajte kašičicu kafe, mlevene orahe i brašno, pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U pleh, koji možete koristiti u rerni, karamelizujte šećer da se rastopi i dobije zlatnobraon boju, ne crn karamel.
Dodajte maslac, promešajte dok se ne rastopi. Skinite sa vatre i odozgo poređajte kajsije, očišćene od koštica i popunite kriškama bresaka.
Prelijte smesu od keksa. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube da li je gotov.
Izvadite kolač i sačekajte 5-6 minuta. Okrenite na veliki tanjir i kašikom prelijte sokom iz kompota.
Ostavite okrenuti kolač da se ohladi, isecite kao tortu i jedite.
Možda je retro, ali je ukusno!