Način pripreme
Na krupno rende izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite ih da se ocede na otprilike 40 minuta.
U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvima proizvođača.
Ispecite i ogulite paprike. U blender stavite paprike i paradajz iz konzerve i blendajte u sos.
Sitno iseckajte luk i beli luk. Zagrejte 2 supene kašike maslinovog ulja na umerenoj temperaturi na ringli i propržite luk i beli luk na otprilike 5 minuta dok ne omekša.
Dodajte bosiljak, origano i crni biber. Pržite još 2 minute i dodajte sos od paprika i paradajza. Nakon otprilike 5 minuta dodajte skuvanu pastu.
Lepo izmešajte. Sipajte testeninu u sos u tepsiju koja je odgovarajuća za tu količinu.
Testeninu sa paradajz sosom odozgo pospite prethodno pomešanim suvim belim lukom i prezlama.
Pospite kapljicama maslinovog ulja i zapecite u rerni zagrejanoj na 200°C na otprilike 15 minuta.
Zapečena posna testenina u rerni je gotova.