Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečena posna testenina u rerni

Zapečena posna testenina u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Zapečena posna testenina u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Postite ili ste vegan - u svakom slučaju ova zapečena testenina će vam se veoma osladiti"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paprike - 3 komada, crvene
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 konzerva (400 g, ceo i oljušten)
  • pene - 250 g, testenina
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • prezle - 1/2 šolje
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na krupno rende izrendajte tikvice, posolite ih i ostavite ih da se ocede na otprilike 40 minuta.

U međuvremenu skuvajte testeninu prema uputstvima proizvođača.

Ispecite i ogulite paprike. U blender stavite paprike i paradajz iz konzerve i blendajte u sos.

Sitno iseckajte luk i beli luk. Zagrejte 2 supene kašike maslinovog ulja na umerenoj temperaturi na ringli i propržite luk i beli luk na otprilike 5 minuta dok ne omekša.

Dodajte bosiljak, origano i crni biber. Pržite još 2 minute i dodajte sos od paprika i paradajza. Nakon otprilike 5 minuta dodajte skuvanu pastu.

Lepo izmešajte. Sipajte testeninu u sos u tepsiju koja je odgovarajuća za tu količinu.

Testeninu sa paradajz sosom odozgo pospite prethodno pomešanim suvim belim lukom i prezlama.

Pospite kapljicama maslinovog ulja i zapecite u rerni zagrejanoj na 200°C na otprilike 15 minuta.

Zapečena posna testenina u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: