Način pripreme
Dobro očišćeni patlidžan sečemo na kockice, posolimo i ostavljamo oko 30 minuta dok se ne ocedi gorak sok. Nakon toga osušimo salvetom i pržimo u ugrejanom ulju.
Za to vreme paradajz izrendamo krupnije. Maslinovo ulje u grevamo i u njemu propržimo krupnije isečen beli luk, nakon toga dodajemo sok od paradajza.
Začinimo solju i biberom po ukusu, sveže isečenim listovima bosiljka. Sos ostavljamo da vri na umereno jakoj vatri 10 minuta da ispari višak vode.
Skuvamo testeninu prema upuststvu na pakovanju, pazimo da se ne prekuva. Ocedimo testeninu i prebacujemo u pleh, dodajemo patlidžan, sos od paradajza i polovinu mocarele. Dobro promešamo, pokrivamo sa preostalom mocarelom i rendanim parmezanom.
Pečemo jelo oko 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Serviramo toplo, posuto svežim bosiljkom.