Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pikantna svinjetina sa prazilukom i pečurkama

Pikantna svinjetina sa prazilukom i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pikantna svinjetina sa prazilukom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Zgrabite viljuškice i bocnite pikantnu svinjetinu sa prazilukom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 2 struka, praziluk
  • pečurke - 300 g, šampinjoni
  • beli luk - 1 čen
  • bujon - 200 ml, vruć, mesni
  • soja sos - 2 kašike
  • kari - 1 kašičica, blago ljut
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na lente. Marinirajte ga 2 sata u marinadi pripremljenoj od soja sosa, brašna, iseckanog blog luka, bibera i dve kašike ulja.

U međuvremenu očistite i isecite prazluk na krugove. Očistite pečurke i isecite ih na tanko. Ispržite marinirano meso u zagrejanom ulju u velikom tiganju 3-4 minuta.

Dodajte praziluk i pečurke i pržite još 3 minuta, mešajući neprestano.

Prelijte jelo bujonom i marinadom od mesa i dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta. Začinite biberom, pikantnim karijem i solju po ukusu.

Servirajte jelo sa garnirungom od testenine (taljatele).

Pikantna svinjetina sa prazilukom i pečurkama je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: