Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Jela u đuvečari»Đuvečarice sa lukankom i sirom

Đuvečarice sa lukankom i sirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Đuvečarice sa lukankom i sirom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Kako da mislimo o drugom, kada se u rerni peku đuvečarice sa lukankom i sirom"

Potrebni sastojci

  • lukanka - 80 g (ili čajna kobasica)
  • pečurke - 80 - 90 g, sterilizovane ili prethodno propržene
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • peršun - 4 supene kašike, svež
  • luk - 1/2 glavice
  • paradajz - 200 g, konzerva, ceo ili oguljeni
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 30 g
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 2 kašičice
  • ljute paprike - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte lukanku (ili čajnu kobasicu), sir - na tanke pločice, paradajz - na tanke kriške, a luk i peršun - sitno. Ako koristite sveže pečurke, prethodno ih očistite i propržite.

Đuvečarice namažite sa malo maslaca. Na dno stavite nekoliko kriški iseckanog paradajza. Nakon toga stavite iseckani luk i peršun, zatim iseckanu lukanku i pečurke, nakon toga pločice sira, a nakon toga ponovo peršun. Pokrijte iseckanim paradajzom i sipajte paradajz sos iz konezerve. Pospite crnim biberom i čubrom.

Poklopite i zapecite pod poklopcem na otprilike 30 minuta u zagrejanoj rerni na 190°C.

U međuvremenu umutite jedno jaje i pomešajte sa prethodno izrendanim kačkavaljem. Kada su đuvečarice gotove, izvadite i rasporedite smesu od kačkavalja i jajeta po njima.

Napravite mali otvor po sredini i na svaku đuvečaricu razbijte po jedno jaje.

Zabodite po jednu ljutu papriku i zapecite đuvečarice sa lukankom i sirom na još 15-20 minuta u zagrejanoj rerni bez poklopca dok lepo ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: