Način pripreme
Odličan nedeljni doručak sa marudnicima, ovog puta sam dodala kukuruzno brašno.
U bokal secka razbijte 3 jaja srednje veličine. Izmešajte sa sodom u kiselom mleku da se aktivira i sipajte u jaja. Dodajte so i polovinu vode.
Zatvorite poklopcem i blendajte u glatku smesu. Dodajte obe vrste brašna i ostalu vodu i ponovo mešajte u homogenu smesu. Dobija se testo malo gušće od onog za palačinke.
Zagreva se tiganj prečnika 15 cm podmazan uljem. Tačno u sredinu sipajte jednu kutlaču i kružnim pokretom u kašu oblikujte marudnik otprilike 13-14 cm.
Kada se zagrejala, smanjite na 4. stepen da se izgori i pecite sa obe strane. Okrećite metalnom špatulom i namažite ispečenu stranu maslacem.
Izvadite iz tanjira, namažite sa još maslaca i tako pecite otprilike 10 komada maudnika sa kukuruznm brašnom.
Odlični su sa slatkom, sirom, čajem, kafom, kako ih volite!