Kari šnicla

Kari šnicla
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
2
"Savršen recept za zadovoljnog muškarca Jednostavan, sočan i ide uz pivo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komad
  • so
  • kari u prahu - 1 kašičica
  • za pohovanje
  • brašno - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na šnicle srednje debljine. Kod mene je ispalo 2 komada.

Pospite solju i karijem sa obe strane. Ostavite tako na otprilike pola sata.

U jednom tanjiru umutite jaje. U drugi stavite brašno, a u treći prezle.

Uvaljajte svako parče mesa u brašno. Umočite u jaje, a zatim u prezle. Ispržite ukusne šnicle u tiganju sa masnoćom sa obe strane dok ne postane zlatkasto.

Izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Servirajte odmah kari šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: