Miš maš oblizanka

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Miš maš oblizanka
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
09/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Najukusnije i brzo za spremanje tradicionalno bugarsko jelo, koje uvek poslužujemo s atoplim hlebom da se tanjir otopi do kraja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 500 g, zelene
  • paradajz - 2 kg
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 3 komada
  • voda - 200 ml
  • sir - 50 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

S obzirom na to da deca ne vole gust miš maš, ja ga pravim na ovaj način!

Sitno naseckam paprike i stavljam ih u dubok tiganj sa malo masnoće da se proprže.

VEoma sitno naseckam luk i malo pre nego što se paprike proprže, dodajem i njega.

Paradajz ogulim i polovinu naseckam, a ostali izrendam. Sipam ga u propržene paprike i luk i izmešam. OStavljam jelo da se prži na slaboj vatri dok ne ostane na masti.

U malo vode razmutim brašno i razbijem jaja. Izmešam i sipam u tiganj.

Dosipam ostalu vodu, posolim i mešam dok se ne zgusti. Skidam sa vatre i izmrvim malo sira.

Miš maš oblizanka je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: