Suvi miš-maš

Lora DenchevaLora Dencheva
Početnik
14
Suvi miš-maš
Fotografije: Lora Dencheva
1 / 6
06/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Omiljeno brzo jelo bugara - miš-maš, ali u suvoj varijanti"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2, 5 kg, poželjno da budu suvlje
  • paradajz - 1 komad, srednje veliki (bolje tvrđi)
  • jaja - 5 komada
  • sir - 250 g
  • ulje - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se očiste i iseku na male parčiće, poželjno jednake veličine. Stavljaju se u prethodno zagrejanu masnoću u dubokom tiganju, da malo prska i prže se dok ne postanu zlataste.

Savet - mešajte savim retko na početku, a na kraju pazite da ne zagori. Od samog starta paprike puštaju dosta tečnosti, ali je dobro da se prže dok ona ne ispari.

Paradajz se seče na male parčiće i dodaje se u već pržene paprike. Nakon još desetak minuta prženja dodajte umućena jaja i namrvljeni sir. Mešajte dobro dok se cela smesa ne zaprži.

Savet: Ako prstom ili kašičicom sakupite belance sa ljuski od jaja od četiri jaja ćete sakupiti jedno belance.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: