Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Faširane šnicle»Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsu

Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsu

Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsu
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toliko hrskave pileće šnicle niste probali! Tajna je u smesi za pohovanje."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada, grudi ili drugo
  • toriljita čips - 1 pakovanje
  • brašno - 1 supena kašika
  • kari - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
  • krompir - prženi, za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Svaki pileći file rasečemo kroz sredinu kako bismo dobili 4 pileće šnicle.

Pažljivo ih istucamo kako bismo ih maksimalno istanjili.

Sameljemo tortilja čips u blenderu na sitno i pomešamo ga sa brašnom, solju, kurkumom i karijem.

Uvaljamo šnicle u ovu smesu, ređamo ih u široku posudu i stavljamo ih u frižider na 360 minuta. Tako će se stegnuti i izgledaće bolje posle.

Mutimo jaja u posudi.

Zagrevamo ulje u dubokom tiganju.

Umačemo šnicle u umućena jaja i stavljamo u vruće ulje.

Pržimo pileće šnicle sa obe strane dok ne postanu zlatkaste - po otprilike 5-6 minuta sa svake strane.

Serviramo gotove pileće šnicle sa prženim krompirom.

Pileće šnicle pohovane u tortilja čipsu su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: