Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca na gril tiganju

Svinjska rebarca na gril tiganju

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska rebarca na gril tiganju
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Nije vam potreban roštilj, potreban vam je jedan dobar gril tiganj, sveža svinjska rebarca i mnogo meraka"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • luk - 2 glavice, crni
  • terijaki sos - 3 - 4 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca se podele. Prebacuju se u posudu, posipaju se prstohvatom soli, biberom i alevom paprikom, prelivaju se terijaki sosom i uljem. Mešaju se dobro da se ravnomerno rasporedi masnoća.

Luk se oljušti i iseče na kolutove. Njime se prekrivaju svinjska rebarca. Posuda se pokriva folijom za sveže čivanje u stavlja se u frižider tokom noći.

Gril tiganj se maže sa malo ulja i prvo se u njemu ispeku kolutovi luka. Odvaja se sa strane za garnirung.

U istom tiganju se ispeku rebarca, pri čemu se povremeno okreću dok ne uhvate ukusnu preplanulost.

Svinjska rebarca na gril tigamu se serviraju vruća, garnirana sa ispečenim lukom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: